maandag 29 juli 2019

Hinder in de Langstraat

Op maandag 29 juli zijn de rioleringswerken in de Langstraat gestart. Enkel het plaatselijk verkeer is toegelaten. Het containerpark blijft geopend en is bereikbaar via de Langstraat, het gedeelte tussen Doornboompad en Punt.

In de Langstraat zijn door verzakkingen in het wegdek een aantal dringende herstellingswerken aan het wegdek en het rioleringsstelsel nodig. Op de rol staan: het herstellen van 15 rijwegdeksels in het gedeelte tussen Brannekensstraat en Itegemse Steenweg, het vervangen van de inspectieput ter hoogte van het kruispunt met Doornboompad en het herstellen van een verzakking ter hoogte van het kruispunt met Schoetersstraat.
Het is noodzakelijk om tijdens de werken Langstraat volledig af te sluiten, aangezien net ter hoogte van het kruispunt met Doornboompad de rijweg volledig onderbroken zal moeten worden. Burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid): “Wij zijn ons bewust van de hinder die de werken veroorzaken maar wensen iedereen te bedanken voor het begrip, geduld en de medewerking. We bekijken en evalueren op permanente basis de verkeerssituatie en zullen bijsturen waar nodig.”

PLAATSELIJK VERKEER
Het kruispunt met Doornboompad is dus vanaf vandaag tot en met donderdag 22 augustus volledig onderbroken wegens het vervangen van de inspectieput. Hierdoor is er in Langstraat geen doorgaand verkeer mogelijk en is tijdens de volledige periode van de werken enkel plaatselijk verkeer toegestaan.
Het plaatselijk verkeer kan steeds via alle zijstraten van Langstraat (uitgezonderd Doornboompad) zijn bestemming in Langstraat bereiken. De signalisatie hiervoor wordt nog aangepast.

CONTAINERPARK BLIJFT BEREIKBAAR
Het containerpark in de Pauwelstraat blijft momenteel nog bereikbaar via de Langstraat, het gedeelte tussen Doornboompad en Punt. Zodra de aannemer begint met het vervangen van de wegdeksels in het gedeelte tussen het kruispunt Langstraat-Doornboompad en Punt (vermoedelijk op donderdag 8 augustus) is het containerpark enkel bereikbaar via Binnenstraat, Niemandshoek en Pauwelstraat. Het vervangen van de deksels duurt ongeveer 6 werkdagen waarna het recyclagepark opnieuw normaal bereikbaar wordt via de Langstraat (vermoedelijk vrijdag 16 augustus).


Wijzigingen in de planning zijn steeds mogelijk. Deze worden zo snel mogelijk gecommuniceerd via de gemeentelijke website en facebookpagina.

Geen opmerkingen: