Strenger dan drie jaar geleden
Sophie Gabriëls van oppositiepartij GBL ziet een en ander iets anders en is nog strenger voor de bestuursploeg dan drie jaar geleden. De score die GBL aan de bestuursploeg geeft, zakt van 4,5 op 10 naar 3,5 op 10. Gabriëls verwijst naar de Vlaamse peiling van de gemeente- en stadsmonitor, die aantoont dat in 2023 slechts 23 procent van de Herenthoutaren vertrouwen had in de beleidskeuzes van de huidige bestuursploeg. “Teleurstellend”, vindt ze.
Zaal Lux
Gabriëls is ook kritisch over de budgetoverschrijding van de renovatie van Zaal Lux, die volgens haar een te grote kost heeft opgeleverd. “De renovatie van Zaal Lux is drie jaar geleden door de hele gemeenteraad goedgekeurd voor 500.000 euro. Momenteel bedraagt de kostprijs van de renovatie ruim 1,8 miljoen euro, meer dan een verdrievoudiging. Dit is voor GBL te veel”
Geen enkel voorstel tot verbetering
Raeymaekers reageert teleurgesteld op de kritiek van GBL. “Je kan nochtans niet naast de vele veranderingen op alle terreinen kijken, denk ik. Als voorzitter van de gemeenteraad vind ik de eerdere onvoldoende dubbel jammer omdat GBL de voorbije zes jaar geen enkel voorstel tot verbetering of aanpassing heeft ingediend, in geen enkel dossier. Niet halfweg, en ook niet de voorbije drie jaar. Door je te beperken tot enkel tegenstemmen, zonder alternatief of voorstel, gaan er kansen op verbetering voor een heel dorp verloren.”
Verdict van de krant: 8 op 10
Gazet Van Antwerpen geeft het huidig bestuur dus een 8 op 10. De krant bevestigt dat er de voorbije jaren best wel wat gerealiseerd is in ons dorp. Het huidig bestuur heeft dan ook flink geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur en voorzieningen. Het nieuwe gebouw voor de technische dienst, de brandweer en het Rode Kruis, de renovatie van Zaal Lux, en de nieuwe faciliteiten voor Peer Stoet en de verenigingen op de Markt zijn belangrijke verwezenlijkingen die bijdragen aan het bruisende karakter van de gemeente.
Minder chaotisch
Ondanks het feit dat hij zich niet vaak in het sociale leven stort - je ziet ’m zelden of nooit op café - heeft burgemeester Stijn Raeymaekers volgens De Frut bewezen goed op de hoogte te zijn van wat er speelt in de gemeente. De gemeenteraden onder zijn leiding zijn minder chaotisch geworden vergeleken met de periode 2012-2018, toen vergaderingen soms bijzonder lang duurden. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de marathonvergadering in december 2013, die van maandagavond tot dinsdagmiddag duurde.
Verlies aan ervaring en dossierkennis
De oppositiepartij GBL heeft volgens Gazet Van Antwerpen in de huidige bestuursperiode duidelijk moeite gehad om haar plek te vinden, vooral na het vertrek van ervaren politici zoals voormalig burgemeester Patrick Heremans en schepen Tine Witvrouwen. Dit verlies aan ervaring en dossierkennis heeft de partij in de eerste jaren parten gespeeld, maar de nieuwe, jonge ploeg van GBL lijkt nu beter voorbereid om de uitdagingen aan te gaan en een sterkere rol te spelen in de toekomst. (Bron: Gazet van Antwerpen)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten