vrijdag 5 september 2008

VC Herenthout start zonder Sohie

Volgend weekend wordt het nieuwe volleybalseizoen op gang gefloten met de Beker van België. Herenthout ontvangt op ’t Kapelleke reeksgenoot Waremme, een aartsmoeilijke opdracht als we trainer Ronny Rongé mogen geloven. “Waremme heeft gekocht om kampioen te worden”, aldus Rongé gisteren in Het Laatste Nieuws. “Slechts drie spelers werden behouden en alle nieuwelingen kwamen vorig seizoen uit op Liga-niveau.”
Maar ook Herenthout is versterkt uit de transferperiode gekomen. “Spelverdeler Jan De Gang (Puurs) heeft veel ervaring en middenman Mano Cleynhens (Antwerpen) heeft lengte én power”, weet Rongé. Alleen jammer dat Maarten Sohie is uitgevallen in de voorbereiding. “Bij zijn laatste smash in het tornooi van Antwerpen liep hij een ernstige enkelblessure op. Verwacht wordt dat hij vier, vijf weken out is. Daardoor zijn onze kansen in de komende bekermatch gevoelig verminderd”, beseft Rongé.
Herenthout kende trouwens een wisselvallige voorbereiding. Doordat verschillende spelers ontbraken, moest Rongé zijn jongeren laten opdraven. Hij hoopt dan ook snel met de volledige kern te kunnen trainen.

Geen opmerkingen: