zaterdag 6 september 2008

Remake van ‘Bloed, zweet en tranen’

Theater Tarantel, FC Valvecke, Stefan Daems en Eddy Verschueren hebben bij het gemeentebestuur een subsidieaanvraag ingediend voor een vernieuwend socio-cultureel project. Met ‘Bloed, zweet en tranen’ van Jack Staal willen de vier culturele spelers een totaaltheaterproductie brengen waaraan het publiek interactief deelneemt.
De organisatie maakt zich sterk dat de combinatie van theater, film, muziek én sport, een vernieuwend en uitdagend proces is. Ook de samenwerking tussen verschillende verenigingen én personen wordt gestimuleerd. Ze is in dit geval zelfs grensoverschrijdend, gezien het feit dat een cultuurverenging, een sportvereniging, een cineast en een particulier de handen in elkaar slaan voor een nieuw cultureel evenement. Klapstuk wordt ongetwijfeld de aankomst van een wielerkoers aan het begin van het stuk.
Het project wordt nu getoetst aan het reglement dat door het gemeentebestuur werd uitgewerkt. Bij een eventueel gunstig advies kan de organisatie van ‘Bloed, zweet en tranen’ rekenen op een subsidie van maximaal 5.000 euro.

Geen opmerkingen: