dinsdag 9 augustus 2011

Hangjongeren pesten Chiromeisjes

De Herenthoutse Chiromeisjes kregen in Genk af te rekenen met stelende en pestende jongeren. “Toch hoeven de ouders niet ongerust te zijn”, benadrukte de leiding gisteren in Gazet Van Antwerpen.

De miserie begon vorige week al, meteen bij de aankomst dus, toen de meisjes hun koffers uitlaadden. “Jeugdheem De Ring ligt in een woonwijk. Het bivakhuis staat rond een binnenpleintje waar jongeren uit de buurt rondhangen. We waren volop bezig met uitpakken, toen ik merkte dat mijn duur fototoestel weg was. We verwittigden onmiddellijk de politie”, reconstrueert leidster Julie Wouters.
Ondanks een klacht tegen onbekenden was het even later opnieuw prijs. “Weer verdween er geld en een vest. Die vonden we terug in een vuilnisbak. Van een leidster is een beha en onderbroek gestolen. Ook die kledij vonden we terug, weliswaar onder de urine.”
Ondertussen liet de leiding hekken plaatsen. “Kwestie van ons wat af te schermen. In het zeil boorden die jongeren gaten. Ik betrapte een jongen die onder het hek doorkroop, maar hij zei dat hij kwam zonnebaden. Complete flauwekul natuurlijk. Het is niet tof dat we voortdurend alles moeten afsluiten en op onze hoede moeten zijn. Een kamp hoort een zorgeloze afsluiter van een Chirojaar te zijn”, betreurt volwassen-begeleidster Liesbeth Van Rompaey.
De ouders van de meisjes werden niet verwittigd. De leiding wil niemand nodeloos ongerust maken. “Ouders hoeven niet te panikeren. De jongste leden merken de pesterijen niet eens. Er zijn nooit fysieke spanningen geweest en we voelen ons zeer veilig. We blijven zeer waakzaam en hopen ons kamp gezellig af te sluiten.”

Geen opmerkingen: