zondag 7 augustus 2011

Sharon Jones & The Dap Kings @ Lokeren

55 is ze ondertussen. Maar daar was gisteren op de Lokerse Feesten niets van te merken. Als een vrouwelijke James Brown sjeesde Sharon Jones (*****) over het podium.

Zelfde verhaal als op donderdag: opnieuw regende het ouwe wijven. Café Bij Den Ezel bracht soelaas. Jammer voor Customs.
Maar opnieuw klaarde het wat op. Het duurde een klein kwartier vooraleer Sharon Jones haar Dap-Kings op het podium vervoegde met een stomend ‘If You Call’. Eerst mochten de achtkoppige begeleidingsgroep en de drie Dap-ettes hun ding doen. Wat een groep. Die bassiste! Motown, Stax, Atlantic waren nooit ver weg. De groep is niet voor niets te horen op ‘Back To Black’van Amy Winehouse.
Gekleed in een roze cocktailjurk zorgde Jones voor hét optreden van de Lokerse Feesten. Twee keer plukte ze iemand uit het publiek om met haar te dansen op het podium. Vooral ‘swaffelkoning’ Pascal kweet zich met verve van zijn taak.
Tijdens ‘When I Come Home’ nam Sharon Jones ons mee in een tijdmachine en demonstreerde ze populaire dansjes uit de sixties. De boogaloo, de pony, de funky chicken, de tighten-up, de swim en de mashed potato, allemaal passeerden ze de revue. Het leek wel of Sharon Jones zat aan een rekkertje. Afsluiten deed ze met ‘100 Days, 100 Nights’. En ja: misschien had het feestje wel zo lang mogen duren ...
Het New Yorkse Interpol (***) kwam heel wat afstandelijker over. Het zijn dan ook niet direct teksten waarbij je je vrolijk maakt. De koele belichting zorgde bovendien niet echt voor een stemmige sfeer. Toch zat alles muzikaal dik in orde. En Paul Banks heeft een stem als een klok. Onze favorieten? ‘Barricades’,‘Evil’, ‘Lights’, ‘The Heinrich Maneuver’ en ‘Slow Hands’.
Het Gentse Arsenal (****) mocht het feestje in Lokeren afsluiten en deed dat met een zinderend optreden. Met ‘Estupendo’, ‘Personne Ne Bouge’ (mét rapper Baloji), ‘Mr. Doorman’, ‘Loungee’, ‘Lotuk’ en een in de herneming lekker lang uitgesponnen ‘Melvin’ zetten John Roan en podiumbeest Léonie Gysel de Grote Kaai op stelten.

Setlist >>> 1. One Time // 2. Lucky In Love // 3. Hey Baby // 4. If You Call // 5. Give It Back // 6. When I Come Home // 7. Be Easy // 8. New Shoes // 9. She Ain’t No Child Anymore // 10. ? // 11. 100 Days, 100 Nights

Gehoord & gezien >>> Sharon Jones & The Dap-Kings, op de Lokerse Feesten, op zaterdag 6 augustus 2011




Sharon Jones en haar swaffelkoning. (foto’s: marquis(pi)X)

Geen opmerkingen: