woensdag 17 augustus 2011

Open Monumentendag 2011

Op zondag 11 september 2011 vindt de 23ste editie van Open Monumentendag plaats. Deze keer staat de dag helemaal in het teken van het thema ‘Conflict’.

De Cultuurraad van Herenthout organiseert dit jaar een uitstap. Er werd een bus ingelegd, die om 8.45 uur zal vertrekken op de parking aan de kerk.
De eerste bestemming is het Kasteel Mariagaarde te Borgloon. Vervolgens bezoekt men er de oude stoomstroopfabriek Wijnants-Groenendaels, de winnaar van de Monumentenstrijd 2007. Het is de laatste kans om deze locatie te bezoeken voor de restauratie. Op beide plaatsen zal een gids de Herenthoutse groep begeleiden.
Na de middag staat er in Tongeren een wandeling op het programma, natuurlijk met oog voor het jaarthema. Om 17 uur is er het vertrek van de bus voorzien.
Inschrijven is noodzakelijk en kan tot 7 september op het Loket Vrije Tijd tegen betaling van 10 euro. Bij het vertrek de dag zelf wordt een waarborggedeelte van 5 euro terugbetaald. Voor een lunchpakket moet uiteraard zelf worden gezorgd.

Geen opmerkingen: