maandag 15 augustus 2011

Hertenparkrockfeesten

Ik zou ze niet graag te eten geven, de coverbandjes die dezer dagen op zowat elk marktplein of in elk park van jetje geven. Zaterdag was het weer van dattum: zowel op Hertenrock in Itegem als op onze eigen Parkfeesten zorgden Souldigger, Black Jack, IESE DAASE en Cirque Atomique voor geweldige feestjes.

De eerste editie van Hertenrock in Itegem had in het begin af te rekenen met hevige regen. Gelukkig konden de vette soul van Souldigger (****) en de rechttoe rechtaan rock van Black Jack (***) de weergoden op andere gedachten brengen. Het pleintje voor Café Het Gulden Hert liep hierdoor nog aardig vol.
Het achtkoppige Souldigger - met o.a. Dieter en Marc Dresselaers in de rangen - speelde een thuismatch. Op hun setlist staan vooral Stax- en Atlantic-klassiekers uit de jaren 60 en 70. Hoogtepunt was zonder meer ‘Vehicle’ van Ides Of March, waarin een hoofdrol was voor de drie blazers. Maar ook het 45 jaar oude ‘The Spoiler’ van Eddie Purrell en de Joe Cocker-versie van ‘The Letter’ van The Box Tops maakten indruk. Volgend jaar op het podium van de Parkfeesten!
Ondanks de knappe muzikale prestatie van Souldigger, werd de show in Itegem echter gestolen door Kloefkapper Jakke Kermis. De Jakke is in zijn vrije tijd niet alleen bierliefhebber, maar ook bassist bij Black Jack. De vaak overdreven Gene Simmons-poses - zonder make-up weliswaar - waarmee hij uitpakte, werden door het publiek ferm gesmaakt. Uiteindelijk was Black Jack de concurrentie ook te snel af, door uit te pakken met ‘Hells Bells’ van AC/DC en een Led Zeppelin-medley.
Dat de tributeband IESE DAASE (**) enkel AC/DC-songs ten gehore bracht, was niet echt een verrassing. Wel dat ze dit deden met twee zangers: Ward als Brian Johnson en Aldo als Bon Scott. Ward maakte trouwens de meeste indruk met zijn schuurpapieren stem. ‘Rock ‘n’ Roll Damnation’, ‘Whole Lotta Rosie’, ‘Thunderstruck’, ‘You Shook Me All Night Long’, ‘The Jack’, ... allemaal passeerden ze de revue.
Cirque Atomique (***) bouwde dan weer een vet discofeestje op de Herenthoutse Parkfeesten. ‘You Make Me Feel Mighty Real’, ‘Hot Stuff’, ‘Call Me’, ‘Knock on Wood’, een ABBA-medley met ‘Take a Chance On Me’ en ‘Dancing Queen’ en ‘1999’ zorgden voor een overvolle dansvloer. Het traditionele vuurwerk zorgde na het afsluitende ‘I’m So Excited’ voor een spetterende apotheose.
De talentenjacht op het jeugdraadpodium werd gewonnen door Tatiana Smets en Femke Van Den Schoor. Zij mochten elk met 100 euro naar huis.
De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) kookte in samenwerking met het 11.11.11-comité heerlijke wokgerechten. De opbrengst gaat naar de Hoorn in Afrika, een actie van SOS Kinderdorpen rond de hongersnood in Oost-Afrika.
Het lokaal bestuur nam van de gelegenheid ook gebruik om uit te pakken met zijn nieuwste vrijwilligerscampagne, een campagne waarvoor ze door de Provincie Antwerpen werden beloond met 1.000 euro. Herenthoutse vrijwilligers werden levensgroot afgebeeld op pancartes, dit onder de motto’s ‘Ik heb er zin in!’, ‘Ik doe het vrijwillig!’ en ‘Tijd & Goesting?’. Bedoeling is om andere burgers aan te zetten tot vrijwilligerswerk. De pancartes zijn binnenkort ook te zien op andere evenementen in Herenthout en passeren ook de loketten van het Herenthuis.

Setlist Souldigger >>> 1. Funky Mule // 2. Hold On, I’m Coming // 3. The Resurrection Shuffle // 4. Hold the Line // 5. The Letter // 6. Vehicle // 7. The Spoiler // 8. Good God // 9. Barefootin’ // 10. A Real Mother For Ya // 11. Stand Back // 12. Funky Mama // 13. T-Bone Shuffle



Extra >>> Foto’s van de Parkfeesten vind je hier.

Geen opmerkingen: