dinsdag 30 augustus 2011

WK kickboksen in Karlsruhe

Zondag 21 augustus trok een kleine HKV-delegatie richting Wereldkampioenschap in het Duitse Karlsruhe. Eén en ander leverde uiteindelijk drie medailles op.

Bono Harzé mag dinsdag de spits afbijten in het semi-contact. Hij kan zijn draai niet vinden in de bloedhete zaal en wordt in de eerste ronde al met 3-1 uitgeschakeld door een Tsjech. Diego Horemans start veel beter en dwingt verlengingen af maar kan zich ook niet doorzetten en wordt ook uitgeschakeld.
Benny Liekens vecht in het light een goede partij tegen Libanon maar wordt toch niet als winnaar verkozen door de scheidsen. Alle druk rest op de eerste dag dan op de schouders van coach Tom Harzé. Hij kan zich wel plaatsen voor de halve finale maar vindt hier zijn meerdere en moet vrede nemen met brons.
Woensdag mag Bono opnieuw als eerste aan de bak. Deze keer plaatst hij zich voor de finale na een knappe partij tegen Polen. Diego vecht een moeizame partij en wordt gewipt door de latere kampioen.
Benny treedt dan aan in het Full-contact en vecht uitstekend. Na lang beraad van de scheidsen verliest hij met het kleinste verschil. Wederom als laatste mag de coach in het semi aantreden. Hij wipt eerst Wales, de nummer 2 van vorig jaar, en daarna de Duitse nummer 1 en weet zich zo te plaatste voor de finale.
Donderdag mag Bono zijn finale vechten tegen Libanon en vecht uitstekend tegen een oudere en fysiek sterkere tegenstander maar verliest heel nipt en moet vrede nemen met de titel van vice wereldkampioen. Vader Tom mag de laatste kamp vechten tegen de elfvoudige wereldkampioen Rolan Conar. Tom komt zelfs op voorsprong maar kan deze niet behouden en ook hij moet vrede nemen met een zilveren plak.

Geen opmerkingen: