donderdag 15 september 2011

Kevin Nicolay terug bij KFC

KFC Herenthout is de nieuwe voetbalcompetitie begonnen met een 3 op 9. De roodgroenen willen met spelers uit eigen regio een zorgeloos seizoen spelen in derde provinciale. “De top 5 moet mogelijk in ons bereik liggen”, maakt voorzitter Kristof Raets zich deze week sterk in De Streekkrant.

Op een tweetal spelers na telt de kern van KFC allemaal spelers uit eigen dorp. “Jongens als Stijn Van Leemputte en Yannick Janssens, die op zijn 17e debuteerde in de eerste ploeg, hebben hier alle reeksen doorlopen. Ook de nieuwe trainer, Bart Vervoort, komt uit eigen rangen.”
Opvallende nieuwe naam in de jonge ploeg is die van ex-Anderlecht-speler Kevin Nicolay, met zijn 30 jaar de oudste kernspeler van KFC. “We hebben ons uiterste best gedaan om hem terug naar hier te krijgen”, aldus de KFC-voorzitter. “Hij zat op de bank toen Anderlecht furore maakte in de Champions League tegen Manchester United en Real Madrid (seizoen 2000-2001, eVER). Via Nederland en Vlimmeren belandt hij nu terug op het vertrouwde nest. Als centrale verdediger moet Kevin voor ons een serieuze versterking zijn. Het was de bedoeling om Kevin Nicolay te laten samenspelen met zijn broer Kris. Maar die koos voor Heikant.”
Minder interessant is het gegeven dat KFC Herenthout in een reeks is ondergebracht met veel ploegen uit het Antwerpse. “Enkel Bouwel kennen we. Zoersel klopte ons ruim in de Beker van Antwerpen. Schilde leek ons de te kloppen ploeg, maar daar gingen we op de eerste speeldag winnen, zij het op een diefje”, besluit Raets.

Identikit Kevin Nicolay >>> Geboren op 6 januari 1981. Nicolay genoot z’n jeugdopleiding bij KFC Herenthout, KFC Herentals en KV Mechelen, alvorens bij RSC Anderlecht te belanden. Op 20 mei 2001 debuteerde hij er in het eerste elftal tegen Eendracht Aalst (hij viel in de 85e minuut in voor Yves Vanderhaeghe). Hij speelde er tot 2002, alvorens voor één seizoen verhuurd te worden aan De Graafschap in Nederland. Dat werd geen succes (wegens blessureleed) en Nicolay keerde terug naar Anderlecht. In 2003 werd hij verkocht aan Verbroedering Geel, maar daar bleef hij slechts één jaar. In 2004 verhuisde hij naar SV Lyra. Later volgden nog De Kempen, AC Olen en Vlimmeren.

Geen opmerkingen: