donderdag 22 september 2011

Lijk in de Langstraat

In de Langstraat werd donderdag het dode lichaam van een jonge vrouw ontdekt. Dat bevestigt de politie Neteland. De 35-jarige partner van de vrouw is inmiddels door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag.

Het lichaam dat werd gevonden is vermoedelijk dat van Vanessa Luyks, die tot voor drie maanden nog in de woning verbleef. Het werd aangetroffen in de kelder van de woning. Het lichaam bevond zich in verre staat van ontbinding.
Over de precieze omstandigheden waarin de vrouw om het leven werd gebracht, is nog niets bekend. Een autopsie moet uitsluitsel brengen over de identiteit van het lichaam en de oorzaak en het tijdstip van overlijden. Dat meldt het parket van Turnhout.
De 30-jarige Vanessa Luyks was sinds mei vermist. Pas begin september kwam de politie dat te weten, waarop meteen een onderzoek werd gestart. Een wijkagent die Luyks enkele documenten diende te betekenen, kon haar toen meermaals niet aantreffen. Aangezien zij volgens het parket nergens meer werd gezien en er anderzijds ook geen aangifte werd gedaan van haar verdwijning, rees het vermoeden van een misdrijf.
Vorige week verspreidde het gerecht nog een opsporingsbericht van de jonge vrouw. Vandaag deed een gemengd team van de lokale politie zone Neteland en de Federale Gerechtelijke Politie Turnhout, bijgestaan door de civiele bescherming en gespecialiseerde diensten van de Federale Politie, een huiszoeking in de woning van de vermiste vrouw. Het lichaam werd onbedekt aangetroffen in de kelder. (belga)

Geen opmerkingen: