vrijdag 23 september 2011

Verdachte moord was vrij onder voorwaarden

Gisteren werd in de kelder van haar woning in de Langstraat het lichaam gevonden van de vermiste Vanessa Luyks, mama van twee kinderen. Volgens Nnieuws.be zou haar 35-jarige partner ondertussen bekend hebben dat hij de vrouw heeft gewurgd.

Kris G. kwam al eerder in aanraking met het gerecht en was vrij onder voorwaarden. Enigszins luguber is wel het feit dat - terwijl het lijk van zijn vrouw in de kelder lag - zijn nieuwe vriendin en haar kinderen al bij hem inwoonden.
Uiteindelijk was het een wijkagent die argwaan kreeg. Vanessa Luyks en Kris G. waren in april vanuit Knokke neergestreken in onze gemeente. De agent vond de jonge vrouw echter nooit thuis om te controleren of ze haar domicilie wel in Herenthout had. Kris G. stuurde de agent telkens met een smoesje wandelen. “We hebben ruzie gehad. Vanessa is hier vertrokken”, beweerde hij steeds. Navraag bij de buren leerde alvast dat Luyks er al lang niet meer was gezien.
Omdat een misdrijf niet werd uitgesloten, opende het gerecht een onderzoek, met het gekende gevolg. Gisterenochtend vielen speurders met lijkhonden en het slachtofferidentificatieteam van de Federale Gerechtelijke Politie de woning in de Langstraat binnen en vonden het lichaam in de kelder. Het was in verregaande staat van ontbinding. Hondenuitwerpselen moesten de geur ervan maskeren.

Geen opmerkingen: