maandag 19 september 2011

Voetbaluitslagen (weekend van 18 september)

Derde provinciale A
KFC Herenthout - Horendonk 5-3
Onze rood-groenen hebben de pijnlijke nederlaag op het veld van leider FC Merksem kunnen wegwerken met een overwinning in een spektakelmatch tegen Horendonk. Na 90 minuten hingen de bordjes 5–3 in het voordeel van de stoeters.
De match was maar net afgetrapt of Herenthout was al op achtervolgen aangewezen: in minuut vier prikte een Horendonkse spits de bal voorbij doelman Laureys (0-1). Een mentale opdoffer voor KFC, dat - net als vorige week - een vroege tegengoal moest slikken. Het vertrouwen was een tijdje zoek in het Herenthoutse spel en - eerlijk is eerlijk - Horendonk toonde zich in de beginfase sterker. Het resultaat: een tweede goal van de bezoekers in de twintigste minuut (0-2).
De Herenthoutse verdedigers hadden hun handen vol aan twee snelle spitsen die steeds goed bewogen en in de match zaten. Een rampenscenario leek voor Herenthout in de maak, maar in de dertigste minuut ging Wagemans neer binnen de grote rechthoek. De ref trok rood voor de bezoekende verdediger na een vrij lichte fout en wees naar de stip. Wagemans zette zich zelf achter de bal en plaatste deze koelbloedig binnen het doelkader (1-2). Herenthout voetbalde nog een paar kansjes bij elkaar maar net voor rust viel het doelpunt toch aan de verkeerde kant: 1-3 in het voordeel van de bezoekers.
Na de koffiepauze kwam Herenthout scherp uit de kleedkamer. De tweede helft was amper bezig en Wagemans kon na een knappe actie de aansluitingstreffer binnen trappen (2-3). Stilaan kon Herenthout voordeel halen uit de manmeersituatie en de stoeters trokken de match beetje bij beetje naar zich toe. In minuut zestig kon Niels Torfs de gelijkmaker hard voorbij de bezoekende doelman knallen. Horendonk kroop op de eigen helft terug en KFC ging hoger druk zetten. In minuut 75 trapte Wagemans op doel en raakte het doelkader. In de rebound kon Luyten de bal toch binnen frommelen (4-3). Een Horendonkse verdediger raakte hierbij aan het hoofd gewond en moest worden afgevoerd. Een andere bezoeker vond dat moment ideaal om de scheidsrechter verbaal aan te pakken. Uiteraard kon de ref dit niet toestaan en hij toverde dan ook voor de tweede maal een rood kartonnetje uit de achterzak. In de slotminuten kon ook Luyten zijn tweede goal van de avond binnen prikken (5-3). (verslag: Ben Cannaerts)