donderdag 27 oktober 2011

Improvisatiespektakel in Torekensschool

Onder het motto ‘Cultuur niet duur’ organiseert de cultuurdienst van onze gemeente in november een comedytweedaagse. Het eerste luik is een improvisatiespektakel in de Sint-Gummaruskerk op vrijdag 11 november. De slogan ‘cultuur niet duur’ mag je alvast letterlijk nemen: een ticket kost je amper 2 euro per avond!

Improvisatiegroepen bleken in het verleden al een kweekvijver voor talent. Denk maar aan ‘Onvoorziene omstandigheden’, waarin de toen nog nobele onbekenden Tom Lenaerts, Johan Terryn, Inneke Nijssen en Michiel Devlieger hun opwachting maakten.
Met de twee gezelschappen uit het Leuvense – tegenwoordig de bakermat van het Vlaamse improvisatiewereldje – die het met Wapenstilstand tegen elkaar zullen opnemen, is het net zo. Kabloeng! scoorde op de Vlaamse Improcup 2011 een derde plaats – zowel op de publieks- als de spelerslijst – en maakte recent nog indruk op Theater In ’t Groen, waar het met de publieksprijs ging lopen. Ook Improrlando gooide in diezelfde Vlaamse Improcup 2011 hoge ogen, zowel als deelnemend team (finaleplaats) als organisator. Onder meer de Improcup staat in hun prijzenkast.
Twee van de beste teams in een rechtstreeks gevecht om de gunst van het Huirtuitse publiek, met datzelfde publiek als scherprechter. Kortom: de cultuurdienst belooft verbaal vuurwerk in Torekensschool.

Wat >>> Cultuur niet duur – Improvisatiebattle
Waar & wanneer >>> Sint-Gummaruskerk (Vonckstraat, Herenthout), op vrijdag 11 november 2011, om 20 uur
Tickets >>> 2 euro per voorstelling. Tickets te verkrijgen aan het Loket Vrije Tijd, Vonckstraat 17 en bij alle Herenthoutse bakkers

Geen opmerkingen: