zondag 16 oktober 2011

Nacht van het Kempens Erfgoed

Erfgoedcel Kempens Karakter organiseert op 28 oktober voor het eerst ‘De Nacht van het Kempens Erfgoed’. Ook onze gemeente neemt deel aan dit interessante evenement.

In Herenthout kan je deelnemen aan een begeleide erfgoedwandeling. De wandeling volgt grotendeels het traject van de gloednieuwe en bewegwijzerde wandeling ‘Stapvoets’. Je maakt kennis met de vaak (te) weinig bekende trage wegen en kerkenpaadjes in het dorpscentrum. Onderweg vertelt een gids je pittige anekdotes en historische trivia over ons dorp en over de gebouwen waar je langs wandelt. Echt de moeite waard ... zelfs voor de rasechte Huirtuiteneir!
Je kan doorlopend vertrekken tussen 20.00 en 22.00 uur aan de Sint-Gummaruskerk, Vonckstraat in Herenthout. In de Sint-Gummaruskerk, voor de gelegenheid ingericht tot een historisch café, kan je genieten van een drankje. De gemeentelijke muziekacademie zorgt voor een vleugje muziek!

Wat >>> Erfgoedwandeling met historisch café ‘De tijd van toen’, m.m.v. Loket Vrije Tijd, HK Sandelyn, Werkgroep Toerisme Herenthout, Muziekacademie
Waar & wanneer >>> Sint-Gummaruskerk, Vonckstraat, Herenthout • op vrijdag 28 oktober 2011, doorlopend tussen 20 uur en 22 uur (duur wandeling: 1 uur), café vanaf 19.30 uur

Geen opmerkingen: