zondag 16 oktober 2011

400 bezoekers voor de Nacht van de Duisternis

De ‘duistere’ wandeling naar aanleiding van de Nacht van de Duisternis trok gisterenavond ruim 400 bezoekers. In het centrum van Herenthout werden de monumentverlichtingen dan weer gedoofd.

Uitvalsbasis van de wandeling was museumcafé De Wimpe aan de Schransstraat, waar de wandelaars werden begeleid door afgevaardigden van Cultuurraad, Jeugdraad en de werkgroep Toerisme. Het traject duurde ongeveer twee uur en ging via de Gruisdreef naar het Kasteel van Herlaer.
Aan het kasteel zorgden enkele lokale verenigingen voor leuke activiteiten. Zo werden we getrakteerd op een warme soepje en een cocktail. Toneelvereniging Crescendo speelde een stukje nachtelijk toneel.
Maar er kwamen ook dieren aan te pas. Medewerkers van Natuurpunt hadden een lichtbak opgesteld om nachtvlinders te lokken en het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Herenthout liet enkele nachtvogels vrij. In de stal van boer Danis vonden we - in het donker - enkele boerderijdieren op ons pad.
Voor de terugweg was een treintje voorzien. In het museumcafé kon achteraf nog worden nagepraat bij een lekker degustatiebier. Orval en Rochefort vloeiden rijkelijk!

Geen opmerkingen: