dinsdag 14 februari 2017

Peer Stoet viert 125 jaar met overzichtstentoonstelling

Wie niet kan wachten om te genieten van het Huirtuitse carnaval kan alvast een bezoekje brengen aan de Sint-Gummaruskerk. Daar loopt momenteel een fototentoonstelling over de stoet. De beelden worden aangevuld met diverse knipsels uit dag- en weekbladen.

De organisatoren focussen deze keer op de laatste decennia zodat ook de jongere stoeters op zoek kunnen gaan naar zichzelf. Eén van de blikvangers op de tentoonstelling is een haast verkoold geldkistje. Een relikwie dat overgebleven is na de alles verwoestende brand in het kledingmagazijn vorige eeuw.
Tijdens de opening van de tentoonstelling op zaterdag 12 februari voerden Gunther Nevelsteen van Peer Stoet, Jan Matthé van Kempens Karakter en schepen van cultuur Patrick Heremans het woord. Onder de genodigden herkenden we onder meer Lieven Janssens, burgemeester van het 900 jaar oude Vorselaar.

De tentoonstelling kan nog tot en met 5 maart 2017 bezocht worden op zaterdag van 14 tot 20 uur en op zondag van 11 tot 20 uur. Op de stoetdagen is de tentoonstelling niet toegankelijk.Geen opmerkingen: