vrijdag 24 november 2017

EENHEID en N-VA Herenthout vormen kartel

Met minder dan een jaar te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 stijgt stilaan de verkiezingskoorts. Ook in Herenthout. Twee lokale partijen pakten half november alvast uit met belangrijk nieuws: EENHEID en N-VA slaan namelijk - met 6 jaar vertraging (?) - de handen in elkaar en zullen met een gloednieuwe kartellijst naar de kiezer trekken.

“En of we er zin in hebben!”, zegt Sander Ooms van EENHEID. “Samen met N-VA hebben we de schouders gezet onder een gezamenlijk, 100 procent lokaal programma op maat van onze gemeente. Onze kartellijst zal inzetten op de krachtenbundeling van mandatarissen met ervaring en nieuwe gedreven krachten.”

1 + 1 IS MEER DAN 2
De nieuwe kartellijst zal 19 kandidaten bevatten: 13 kandidaten voor EENHEID en 6 kandidaten voor N-VA. “Een lijst van gemotiveerde Herenthoutse mannen en vrouwen die in de komende maanden niet alleen zichzelf maar ook een sterk verkiezingsprogramma zullen voorstellen. De ene als kandidaat voor N-VA, de andere als kandidaat voor EENHEID, maar wel als één kartel voor Herenthout. Samen hoger klimmen en meer bereiken dan elk apart, daar gaan wij voor! 1+1 is méér dan 2”, rekent Ooms.

LIJSTTREKKER
Stijn Raeymaekers (EENHEID), advocaat en gemeenteraadslid in Herenthout, zal de kartellijst trekken. “Wij steken onze ambities niet onder stoelen of banken: wij gaan voor het besturen van onze gemeente! EENHEID–N-VA wil met volle kracht vooruit in Herenthout. Samen willen we garant staan voor een vooruitstrevend en kwaliteitsvol beleid. Een positieve vernieuwing, daar gaan wij voor!”, aldus nog een strijdvaardige Raeymaekers.
EENHEID rekent alvast op een positieve inbreng van de Herenthoutse bevolking. “Reacties en hulp zijn meer dan welkom!", klinkt het. “Onze brievenbussen in het dorp leverden trouwens al heel wat interessante tips en verfrissende ideeën op”, besluit Ooms.


Vorige maand nog reikte EENHEID aan de mensen van de zorgboerderij in Herenthout, een cheque uit ter waarde van 1.236 euro, de opbrengst van hun jaarlijkse kledingactie. Op de foto (v.l.n.r.): Willy Torfs, Raf, Nick Cambré, Hugo Cambré, Sander Ooms en Bieke.

Geen opmerkingen: