zondag 26 november 2017

Herenthoutenaren betalen inkomgeld voor carnavalsstoet

Samen met de groepsverantwoordelijken nam Peer Stoet een belangrijke beslissing. Voortaan betalen ook Herenthoutenaren inkom voor de stoet. “Feestvieren kost immers elk jaar meer geld. De prijzen van hout, verf, stof, kostuums, verzekeringen, ... lopen steeds hoger op”, klinkt het.

Bovendien vindt Peer Stoet steeds minder vrijwilligers en moet de vereniging haar medewerkers betalen. “Aan de andere kant dalen ook de inkomsten uit De Nacht van Herenthout. Reken daarbij minder entreegeld door het slechte weer en de som is helaas vlug gemaakt.”
Het is niet de eerste maal dat Peer Stoet deze maatregel neemt. “Na de brand in ons kledingmagazijn (18 april 1995, eVER) vroegen we Herenthoutenaren destijds vijftig oude Belgische franken entree. Enkel met positieve cijfers garanderen we de toekomst van de oudste carnavalsstoet van het land. Peer Stoet weet dat wie echt door de stoetmicrobe is gebeten de stoet nooit de rug toedraait voor de prijs van een pintje!”
Herenthoutenaren betalen voortaan 2 euro inkom, niet-Herenthoutenaren 4 euro. Voor kinderen onder veertien jaar blijft de inkom gratis.


Foto: Toon Gijbels

Geen opmerkingen: