dinsdag 13 februari 2018

Vandalisme

Een aanvankelijk rustige Nacht van Herenthout is op diverse plaatsen geëindigd met vandalisme. Vooral brievenbussen en distributiekastjes moesten eraan geloven. “Een bijzonder spijtige zaak”, zegt burgemeester Patrick Heremans (GBL) op nieuwsblad.be.

Op Boeyendaal werd van een zestal kleine distributiekastjes de plastic kap verwijderd en meegenomen. Andere kappen werden geforceerd. Een deel van de ‘buit’ werd wat verderop achtergelaten.

DERDE KEER
Op de Itegemse Steenweg werd een mobiel toilet omver gekieperd en brievenbussen omver getrokken. “Ik heb helemaal niets gehoord”, zegt buurtbewoonster Louisa Van Mol. “Het is al de derde keer dat mijn bus ’s nachts wordt plat gelegd. Gelukkig is het een vrij stevig exemplaar en zal het met opnieuw recht zetten ook nu weer opgelost zijn. Ik reken op hulp van de gemeente wat voor mij is dat betonnen ding te zwaar.”

AANGIFTE
De politiezone Neteland vraagt om foto’s van het vandalisme te nemen en aangifte te komen doen bij de wijkpost op het gemeentehuis (vanaf woensdag 14 februari) of op het politiekantoor in Herentals (Molenvest 23). De wijkpost is bereikbaar tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.Geen opmerkingen: