dinsdag 20 november 2018

Van Loy derde in Hamme

Europees kampioene Annemarie Worst heeft de VIO Flandriencross op haar naam geschreven. De Nederlandse was zondag in Hamme de beste in een spurt met zes. Sanne Cant werd tweede, Ellen Van Loy derde. In het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy staat Van Loy nu tweede op 31 seconden van Cant.

Tot één ronde voor het einde deden er nog acht rensters mee voor winst. Hun namen: wereldkampioene Cant en de Belgische vrouwen Sels, Van Loy en Verdonschot, die het gezelschap kregen van Europees kampioene Worst, Arzuffi, Lechner en de ervaren Compton.
Arzuffi bepaalde in de slotronde het tempo, maar het werd een sprint met een klein groepje. Arzuffi kwam als eerste uit de bocht, gevolgd door haar ploegmate Worst. De Europese kampioene zat zo beter gepositioneerd dan Cant en kon de wereldkampioene met sprekend gemak achter zich houden. Cant is wel de nieuwe leidster en neemt de leiding over van Kim Van De Steene.

CANT NIET TE SPREKEN OVER TÉ KORTE CROSS
Toen Worst als eerste over de streep kwam, hadden de vrouwen er maar net 39 minuten cross op zitten. De reglementaire veertig minuten werden dus niet gehaald. En daar was Sanne Cant niet over te spreken. “Normaal gezien moeten we tussen de veertig en vijftig minuten rijden, dus vandaag halen we het reglement zelfs niet. Het is een rondje van zeven, acht minuten, dus daar kon makkelijk een rondje bij. Ik snap dat het moeilijk wordt als we er hier tien minuten over zouden doen, maar dit kan toch niet zo’n moeilijke berekening zijn?” (Bron: wielerkrant.be)


In Hamme sprintte Ellen Van Loy zondag naar de derde plaats en spotte ze de fotograaf!

Geen opmerkingen: