zaterdag 29 februari 2020

Carnavalminnend Huirtuit wacht bang af

Carnavalminnend Huirtuit kijkt halsreikend uit naar de ‘tweede’ stoetzondag, maar wacht tegelijk ook de weersvoorspellingen bang af. Het ziet er naar uit dat de stoet morgen - in tegenstelling tot vorig weekend - wel kan uitrijden. “De definitieve beslissing valt pas zondagvoormiddag, maar voorlopig ziet het er goed uit”, aldus een hoopvolle Gunter Nevelsteen in Het Laatste Nieuws.

Door het stormweer moest Peer Stoet vorig weekend noodgedwongen de oudste carnavalsoptocht van het land schrappen. Door de harde windstoten kon de veiligheid niet gegarandeerd worden. Een domper op de carnavalsvreugde, want ook vorig jaar was de wind spelbreker.

BESLISSING VALT MORGEN
Bij RTV zijn ze 100 procent zeker dat de Herenthoutse carnavalstoet morgen uitgaat. Ook al zijn de weersverwachtingen beter, toch blijft het bang afwachten. Dat beseft ook Gunter Nevelsteen, voorzitter van Peer Stoet vzw. “Voorlopig hebben we het positieve nieuws gekregen dat de stoet kan doorgaan. Maar de definitieve beslissing valt pas zondag om 11.30 uur”, aldus Nevelsteen.
Ook vorig weekend is pas op zondag beslist om de stoet te schrappen. “Voor morgen wordt wel wat regen verwacht, maar minder wind dan vorig weekend”, klinkt het hoopvol.


Voor Prins Wim II is het bang afwachten met een klein hartje. “Je bent maar een keer prins. Dat de stoet twee keer na mekaar niet doorgaat, dat wilt niemand.”


Aan Nar Anton zal het alvast niet liggen. Hij brandt elke dag een kaarsje.

Geen opmerkingen: