zondag 18 november 2018

Van Loy net naast podium in Tabor

Gisteren stond in Tabor op een snel parcours een manche van de Wereldbeker op het programma. Ellen van Loy, onze sportvrouw van het jaar, streed de ganse wedstrijd mee in de voorste regionen van het strijdtoneel. Uiteindelijk kwam ze als vierde en eerste landgenote over de meet in Tsjechië. Een meer dan behoorlijke uitslag.

De eerste ronde verliep dramatisch. Op een ijsgladde helling gingen heel veel vrouwen onderuit. Laura Verdonschot behoorde tot de slachtoffers, terwijl ook Loes Sels veel tijd verloor. Maud Kaptheijns was zoals zo vaak vorig seizoen heel erg snel vertrokken, maar ook Sanne Cant, Annemarie Worst, Ellen Van Loy en Maria Alice Arzuffi hadden hun start niet gemist.
Er werden enkele speldenprikken uitgedeeld, maar de vijfde en laatste ronde werd afgewerkt met een kopgroep van zes rensters. Brand trok vol door, maar Cant mocht de zege vergeten na een slipper.
Brand kreeg een kleine bonus op de rest en bleef aan de finish haar landgenote Worst voor. Al dacht de Nederlandse eigenlijk wel dat er nog een ronde gereden moest worden omdat ze de bel voor de laatste ronde niet had gehoord. Arzuffi vervolledigde het podium, terwijl Van Loy de eerste Belgische was op de vierde plek op zeven seconden van winnares Brand.
Cant werd pas zesde, maar loopt in het klassement wel in op leider in de Wereldbeker Marianne Vos, die er niet bij was in Tsjechië. Van Loy staat op een prachtige derde plaats te blinken. Een resultaat van haar opeenvolging van ereplaatsen gedurende het seizoen. Straffe kost! (Bronnen: Herenthouts Sportleven, wielerkrant.be)

Tussenstand Wereldbeker
1. Marianne Vos (225 punten)
2. Sanne Cant (207)
3. Ellen Van Loy (198)


De overwinning in Tabor was voor de Nederlandse Brand, voor Worst en Arzuffi. Ellen Van Loy eindigde vierde.

GOEDE DOEL
Dat Ellen van Loy een wielrenster is met het hart op de juiste plaats, weten we sinds Levensloop 2015 in Herenthout. Onze dorpsgenote heeft een gesigneerd truitje geschonken dat verkocht wordt voor een goed doel, namelijk Sky High For All met Marieke ‘Wielemie’ Vervoort als boegbeeld. De opbrengst gaat integraal naar kansarme kinderen. Startbod is 100 euro en bieden kan tot 15 december via een privébericht op de Facebookpagina van Eddy Peeters.

Geen opmerkingen: