donderdag 31 augustus 2006

Bouwmaterialen Van Herck sponsort KFC Herenthout

KFC Herenthout is klaar voor de nieuwe voetbalcompetitie. Vorige vrijdag kwam de sponsor alvast een kijkje nemen. Jeugdspelers en -trainers werden getrakteerd op een nieuwe uitrusting. “Bij KFC Herenthout kan je terecht vanaf 5 jaar. We hebben twee veteranenploegen, een eerste ploeg, een reserveploeg en een meisjesploeg”, vertelt jeugdvoorzitter Patrick Heremans vandaag in De Streekkrant. “Het lidgeld is bewust goedkoop om voetbal voor iedereen toegangkelijk te houden. Een goede sfeer op en naast het veld is bij ons heel belangrijk. Voetbal draait niet enkel om het spel met de bal, maar ook om vriendschap, plezier maken, en zo meer. Met een sponsor als Van Herck zijn we tevreden. Hij is erg begaan met de jeugd”, besluit Heremans. KFC telt zo’n 150 leden bij de jeugd.

Beker van Antwerpen 2006 - 2007 (Heren, groep 6)
KFC heeft zich niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van Antwerpen. Er werd twee gewonnen, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Onze jongens behaalden 7 punten en eindigen op de 10e plaats in hun groep.

Herenthout - Berg-en-Dal • 1 - 0 (5/8/2006)
Punt - Herenthout • 4 - 1 (12/8/2006)
Herenthout - Hulshout • 1 - 1 (19/8/2006)
Stand. Vorst - Herenthout • 0 - 4 (26/8/2006)

VOKLV Zondagvoormiddagcompetitie (27/8/2006)
De Leeuwen - Posofspor • 6-1 (vooruitgeschoven wedstrijd)

dinsdag 29 augustus 2006

Lijstnummers geloot voor verkiezingen

In de ambtswoning van Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V), het Errerahuis in Brussel, heeft een onschuldige kinderhand vandaag de lijstnummers getrokken voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 8 oktober. sp.a kreeg het felbegeerde nummer 1, VLD 2, Spirit 3, N-VA 4, Groen! 5, Vlaams Belang 6 en CD&V 7. De lijstnummers bepalen de plaats op de kiesbrief daar waar nog met potlood en papier wordt gestemd. Dat gebeurt nog in 165 van de 308 Vlaamse gemeenten. Kartels krijgen het lijstnummer van de eerste partij in de lijstnaam. Zo krijgt CD&V/N-VA het nummer 7. Voor lokale lijsten zoals Eenheid, GBL en HVP, worden de nummers op 14 september getrokken door de voorzitter van het hoofdbureau. (belga)

Werken Itegemse Steenweg

Op maandag 4 september 2006 wordt er gestart met de werken aan de Itegemse Steenweg. Het stuk tussen de brug over de Wimp en de grens met de gemeente Itegem wordt helemaal vernieuwd. De werken zullen 153 dagen duren. De kostprijs wordt geraamd op 1.370.000 euro.

vrijdag 25 augustus 2006

Gemeenteraadsverkiezingen 2006

Op vrtnieuws.net wordt vandaag een beeld geschetst van de politieke structuren binnen onze gemeente. Wij nemen graag één en ander over.

Herenthout wordt al drie legislaturen bestuurd door een coalitie van de Herenthoutse Volkspartij (HVP) en Gemeentebelangen (GBL). Burgemeester is Arthur Baeten, en dat al achttien jaar. Daarvoor was hij al twaalf jaar schepen.
HVP en GBL hebben respectievelijk zeven en zes zetels in de gemeenteraad. In de oppositie zitten de sp.a en de lokale lijst Eenheid.
HVP heeft als grootste partij de burgemeester en twee schepenen. GBL heeft twee schepenen en de OCMW-voorzitter. In 2004 hield GBL-schepen van Cultuur en Onderwijs Jos Dercon het voor bekeken. Hij werd opgevolgd door Josée Poelmans van de HVP. In ruil moest HVP het voorzitterschap van het OCMW afstaan aan GBL.
De meerderheid claimt een aantal realisaties: weg- en rioleringswerken in een aantal straten, een nieuwe bibliotheek, de uitbreiding van de gemeentelijke sporthal en de uitbouw van een gemeentelijk ontmoetingscentrum.

Gaat de meerderheid door?
De Herenthoutse Volkspartij (HVP) is de lokale christendemocratische partij, maar vertegenwoordigt vooral de ACW-strekking. De HVP schuift burgemeester Arthur Baeten naar voor als lijsttrekker.
Gemeentebelangen (GBL), een lokale lijst van hoofdzakelijk liberale strekking, trekt naar de kiezer met eerste schepen Roger Gabriëls als lijsttrekker. GBL is ambitieus en wil na 8 oktober de grootste partij van Herenthout worden, en dus de burgemeester leveren.

VLD wil kleur bekennen
Voor Peter Konings van de VLD zijn partijen als HVP en GBL veel te vaag en te veel aan het dorp Herenthout gebonden. Hij streeft naar een bredere kijk en wil dat “Herenthout kleur bekent”.
Mede onder impuls van regionale VLD-boegbeelden Martine Taelman (kamerlid) en Marleen Vanderpoorten (voorzitter van het Vlaams Parlement) heeft Konings twee jaar geleden een lokale VLD-afdeling gesticht. Die trekt nu ook voor de eerste keer naar de kiezer. Konings wordt lijsttrekker. Hij hoopt met zijn VLD-lijst één of zelfs twee gemeenteraadszetels te halen.

Kan de oppositie iets forceren?
De oppositie in Herenthout bestaat uit twee partijen: de lijst Eenheid en sp.a-spirit. Eenheid, dat nu vier gemeenteraadszetels heeft, is gegroeid uit de oude Volksunie. De partij stelt Stijn Raeymaekers voor als lijsttrekker en voert transparant bestuur en meer inspraak van de burger hoog in haar vaandel. Lijsttrekker Raeymaekers streeft daarom naar deelname aan het bestuur.
De lokale sp.a, in kartel met spirit, trekt met Jan Van Dyck als boegbeeld naar de verkiezingen. Groen! en Vlaams Belang hebben in Herenthout geen lijst ingediend. (Bron: vrtnieuws.net)

14 jaar ’t Verschil

VRIJDAG 25 AUGUSTUS 2006
‘KARAOKE’ • vanaf 20 uur, met gratis vat om 21 uur • gratis inkom

ZATERDAG 26 AUGUSTUS 2006
‘MUSICAL GANGBANG’: Muziekwedstrijd: zang - gitaar - bas - drum; toon je talenten voor een professionele jury, bestaande uit: Herre Cambré, Bart Buls en Mario Pesic • vanaf 14 uur • gratis inkom
DISCOBAL MARGINAL • vanaf 22 uur, met gratis vat om 23 uur • inkom: €1 (leden), €2 (vfj-leden), €3 (niet-leden)

ZONDAG 27 AUGUSTUS 2006
The Killbots • Unite Against Society • The Jesters • Charlene Dice • Plan B • Ithaca • Johnny Berlin • Retards • vanaf 14 uur • gratis inkom

dinsdag 22 augustus 2006

Vier keer goud voor HKV in het Schotse Ayr

Vrijdag 18 augustus vertrok in Herenthout een twintigkoppige delegatie van HKV richting Ayr aan de Schotse zee, om er deel te nemen aan de Scottish Ayr Open Championships Semi & Light-contact kickboksen. Twaalf kampers gooide coach Tom Harzé in de strijd en na afloop kon hij alleen maar tevreden zijn, want zijn troepen zitten perfect op schema voor het WK dat in november in Spanje doorgaat.
Als eerste stonden de team fights op het programma en voor de gelegenheid had coach Tom drie teams samengesteld. De mannenploeg (Tom, Stefan Clé en Nick Geeraerts) beet met succes de spits af: Tom en Nick wonnen hun eerste partij. In de tweede wedstrijd viel Nick echter geblesseerd uit, maar door winst van Stefan en Tom verzekerden de mannen zich toch van een finaleplaats. In die finale kon Stefan de eerdere winst van Tom niet verzilveren, met een tweede plaats als gevolg. Daarna kwamen de kids (Bono, Assis en Kaaya) aan de beurt en ook zij wisten zich, na winst van Bono en Kaaya, te plaatsen voor de finale. Ondanks winst in die finale van Bono, moesten ook zij tevreden zijn met een zilveren plak. Het derde team (Diego, Falco en Aaron) kon in de open-juniorenreeks niet op tegen de veel te grote tegenstanders.
In het light-contact ging Steve Van Looy als eerste van start. Hij wist zich na een felle strijd te plaatsen voor de halve finale, maar werd daarin uitgeschakeld. Toch een mooie 3e plek in een voor hem eigenlijk te zware klasse. Bono wist zich na een mooie overwinning ook te plaatsen voor de finale maar verloor deze tegen een Schotse klasbak van 10 jaar. Ook Jill van Ee moest na twee mooie overwinningen nipt het onderspit delven in de finale.
Stefan Clé lijkt alvast op dreef en dwong zijn tegenstander in de halve finale op te geven. De finale won hij overtuigend op karakter. Ook Joyce van Ee behaalde overtuigend het hoogste schavotje. Vervolgens werden Falco, Kaaya, Aaron en Nick uitgeschakeld in de eerste ronde; Diego kwam niet verder dan de tweede ronde.
In het semi-contact wist Bono de supporters op hun wenken te bedienen door, na winst in de eerste ronde en in de halve finale dezelfde tegenstander te vloeren, de finale uiteindelijk in ware demostijl met 10-0 te winnen. Ook Joyce won haar reeks overtuigend en haalde zo het vierde goud binnen voor HKV. Voor Assis, Falco, Diego, Aaron en Jill eindigde hun semi-contact avontuur spijtig genoeg in de eerste ronde.


Op het strand van Ayr. (Foto: HKV)

Joep Cambré overleden

Maandagmiddag is op 51-jarige leeftijd Joep Cambré overleden. Cambré had een bank- en verzekeringskantoor in de Jodenstraat. Maar iedereen kende hem vooral als dé grote bezieler van Eenheid, de oppositiepartij die hij samen met Staf Driesen oprichtte vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 1994. Vorig jaar in november moest hij om gezondheidsredenen de gemeenteraad noodgedwongen verlaten; hij werd toen vervangen door Ludo Cambré. Joep was ook één van de drijvende krachten achter zangkoor Jubilé.

Inbraak bij Kempische Rijschool

Maandagnacht werd er rond 2.30 uur ingebroken in het hoofdkantoor van de Kempische Rijscholen aan de Atealaan. De dieven doorzochten de lokalen en gingen er uiteindelijk vandoor met drie laptops, een projector en het geld uit de frisdrankautomaat. Nadat het alarm was afgegaan ging een medewerker van de rijschool poolshoogte nemen, maar hij merkte niets verdachts op. De dieven geraakten binnen via een ingeslagen raampje.

Charel Cambré tekent Louis Neefs

Striptekenaar Charel Cambré werkt momenteel een 21 vierkante meter groot portret van Louis Neefs en de figuren uit het lied ‘De Poppenstoet’. Het portret zal op zaterdag 26 augustus 2006 in De Singel in Gierle worden onthuld, tijdens het jaarlijkse Bal Populaire van Theater Anoniem en de oud-Chiroleiding.

maandag 21 augustus 2006

Laura Lynn en Consanguinity op de braderie

Zondagavond omstreeks 18.30 uur probeerde schlagerkoningin Laura Lynn de wolken te laten verdwijnen en de zon voor ons te laten schijnen tijdens haar optreden op de Botermarkt. Buiten enkele druppels tijdens ‘Een Zomerlang’ slaagde ze daar wonderwel in. Laura lipte onder meer ‘Je Hebt Me 1000 Maal Belogen’, ‘Arrivederci Hans’ en ‘Jij Bent De Mooiste’.
Het talrijk opgekomen publiek kon het optreden best smaken, maar sta ons toe om toch even kritisch te zijn. Playbacken; ik gruwel bij het woord. Het getuigt volgens mij van weinig respect voor de fan. Een cd’tje opleggen kan iedereen thuis. Ik vind dan ook dat je op z’n minst ‘lijf’ moet zingen, eventueel met de muziek op band. Hoogstwaarschijnlijk heeft de Herenthoutse middenstand zich dan ook nog eens blauw betaald om Laura Lynn als publiekstrekker naar de ‘Huirtuitse braderij’ te halen. Dat geld had ongetwijfeld beter besteed kunnen worden.
Neen, dan liever Consanguinity. Tom, Raf en Matthias zetten hun optreden in met een vette knipoog én de eerste tonen van ‘Arrivederci Hans’. Gelukkig volgden later ‘Check Please’, ‘Baby I’m Back’, ‘Devil In Me’ en een alweer potig ‘Choices’, dat drijft op een heerlijke baslijn en een vlijmscherpe rap van Raf. Traditiegetrouw werd Boudewijn Beirinckx van wijlen Mee Draane op het podium geroepen en werd er afgesloten met ‘Sweet Home Alabama’. En zo kregen we toch nog een beetje Neil Young, al was het alleen maar middels een vermelding in de tekst, niet waar Walter?


“... Well I heard mister Young sing about her ...” (Foto: eVER)

Master @ work (Foto: eVER)

Kids Day bij ’t Klavertje

Gisterenmiddag organiseerde BSGO ’t Klavertje een ‘Kids Day’. De kinderen konden zich laten schminken, ritjes maken met gekke fietsen en zich uitleven in een regenboogballenbad én op een springkasteel. Straatartiest Charel goochelde met ballonnen en met vuur. Dat één en ander ondanks het minder goede weer toch een succes was, bewijzen onderstaande foto’s.


Met de rug tegen de muur... (Foto: eVER)

Verwondering... (Foto: eVER)

Juffrouw Marina op een gekke fiets. (Foto: eVER)

Samen een hondje maken. (Foto: eVER)

Charel speelt met vuur! (Foto: eVER)

Keeper of the flame. (Foto: eVER)

Brandweerman zonder werk... (Foto: eVER)

Nick Nuyens en Quick.Step overwegen schadeclaim

Nick Nuyens heeft nog altijd last van de rugblessure die hij opliep na een botsing met een camerakraan van de NOS. Quick.Step zal wellicht een klacht indienen tegen de Nederlandse openbare omroep.
De bom van Bevel liep zijn rugblessure op de eerste dag van de Eneco Tour op. Na zijn aankomst in de proloog schuurde de Quick.Step-renner met zijn rug tegen een camerakraan van de NOS, die te laat omhoog ging. “De revalidatie duurt langer dan gepland”, zei Nuyens in Gazet van Antwerpen. “Ik twijfel zelfs of ik nog voort zal rijden in deze Eneco Tour.”
Quick.Step-ploegleider Wilfried Peeters wil het geval niet blauwblauw laten. “Nick en Quick.Step liepen schade op door iets waar we geen schuld aan hebben. In die mate dat we, na overleg, wellicht een schadeclaim indienen.” (Bron: vrtnieuws.net)

zaterdag 19 augustus 2006

Mandaat korpschef Neteland is verlengd

Het mandaat van de korpschef van de politiezone Neteland is met vijf jaar verlengd. Vorig jaar lag de korpschef een tijd onder vuur, na klachten over onder andere dure telefoons met zijn dienst-gsm en favoritisme bij het afsluiten van contracten.
Na een onderzoek van het Comité P en een positief advies van de Turnhoutse procureur mocht hij op post blijven. Zijn mandaat is nu met vijf jaar verlengd. Zone Neteland omvat de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar. (Bron: vrtnieuws.net)

vrijdag 18 augustus 2006

46e Braderij & Handelsfoor

Vanavond om 18 uur wordt het startsein gegeven voor de inmiddels al weer 46e editie van de Herenthoutse braderie. En als we voorzitter Liana Vercammen van de Herenthoutse Middenstandsvereniging mogen geloven, wordt één en ander weer een daverend succes. “Winkeliers presenteren hun nieuwe etalages, er zijn kraampjes, terassen, gratis optredens én je kan een ‘meet and greet’ met Udo winnen”, aldus de enthousiaste voorzitter in De Streekkrant ’t Reklaam van deze week. Volgens haar zijn het echter vooral de voordeelprijzen die dé grote publiekstrekker zijn. “De braderie is dit jaar trouwens uitgebreider dan ooit. Ruim 75 deelnemers en verenigingen zetten hun schouders onder een formule die de beste koopjes van het jaar combineert met een aangename sfeer”, besluit Liana.
Ook Ilse Horemans, secretaris van de middenstandsvereniging, weet dat ons dorp heel wat troeven in handen heeft. “Alles ligt op een boogscheut van elkaar en de winkels bieden de laatste trends, zodat ook veel mensen van buitenaf naar hier afzakken. Bovendien zit onze middenstandsvereniging nooit om een initiatief verlegen.”

INFO Meer informatie over de Herenthoutse Middenstand en de braderie vind je op Handelsgids Herenthout.

donderdag 17 augustus 2006

Politie zoekt daders overval

De lokale politie van de zone Neteland is op zoek naar een vrouw van rond de dertig die samen met een drietal mannen verdacht wordt van een diefstal met geweld of bedreiging in Herenthout. Een bejaarde man werd daarbij beroofd van zijn portefeuille. De politie vermoedt dat de daders hiermee niet aan hun proefstuk toe zijn.
Op 8 augustus belde een vrouw rond 19.45 uur bij de 73-jarige Ludovicus H. aan op de Bergense Steenweg in Herenthout. Ze vroeg hem of ze mocht komen schoonmaken. De vrouw bleek echter in het gezelschap te zijn van een drietal mannen die de bejaarde man vastgrepen. Ze gristen zijn portefeuille uit de borstzak van zijn overall en gingen er vandoor in een middelgrote wagen van vermoedelijk donkerblauwe kleur.
De vrouw had nog bij een woning in de buurt aangebeld met de vraag of ze er een stacaravan mocht stallen. De politie vermoedt dan ook dat ze wel eens vaker smoezen gebruiken om ergens binnen te kunnen. Wie weet of de verdachten zich nog elders hebben aangeboden of wie andere inlichtingen kan verstrekken, neemt contact op met de lokale politie Neteland op het nummer 014-24 42 00.

Nick Nuyens opgelapt

Nick Nuyens is vandaag toch gestart in de eerste rit van de Eneco Tour. De renner van Quick.Step was onzeker omdat hij woensdag na de proloog tegen een laadbrug was geknald. “Hij heeft nog last als hij moet optrekken, maar hij zegt dat de pijn meevalt”, zei Wilfried Peeters aan Sporza tv. “We hopen dat de situatie in de loop van de week nog verbetert, want Nick Nuyens was onze man voor het klassement in deze Eneco Tour”, besluit de Quick.Step-ploegleider. (Bron: Eén-teletekst)

Eenheid en VLD gooien troeven op tafel

Eenheid gaat naar de verkiezingen met advocaat Stijn Raeymaekers als lijsttrekker. Eén en ander staat te lezen in de nieuwe editie van De Omroeper, het info-blad van de partij, dat gisteren in de bus viel. Ook ‘denktankers’ Sander Ooms en Johan Van Herck zouden een onderkomen krijgen op de lijst van Eenheid.
Raeymaekers is al meer dan zes jaar actief binnen de groep Eenheid. Hij is gehuwd met Vicky Verbeeck. Hij is 30 jaar en woont reeds 25 jaar in Herenthout. Stijn Raeymaekers studeerde in 1999 af als licentiaat in de rechten en heeft sinds kort (1 juli 2006, eVER) - samen met twee collega’s - een advocatenkantoor op de Markt.
Peter Konings, de lijsttrekker van VLD Herenthout, maakte eerder ook al een eerste naam bekend van de lijst waarmee zijn partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober trekt. Het gaat om Christina Hens, een 42-jarige Antwerpse die sinds enkele jaren in ons dorp woont. Hens is gehuwd en moeder van twee kinderen. Openbare werken en een veilige verkeersomgeveving zijn haar stokpaardjes.

woensdag 16 augustus 2006

Nick Nuyens botst op televisiecamera

Voor Nick Nuyens is de proloog van de Eneco Tour in mineur geëindigd. Nuyens, die op de achtste plaats eindigde, knalde na de finish op een loopbrug waarop een kraan met een NOS-camera bevestigd stond. Hij liep hierbij een diepe schaafwonde op, van zijn nek tot zijn onderrug, en werd naar de kliniek overgebracht. Donderdag beslist Nuyens of hij doorgaat.
“Ik heb veel geluk gehad”, bibberde Nuyens. “Hadden ze die brug vijf centimeter lager laten zakken en had ik mijn hoofd niet weggetrokken, was ik er vol tegenaan gereden. Ik had dood kunnen zijn. Nu moet ik afwachten hoe erg mijn rug er aan toe is. Die ligt helemaal open. Ik vraag me af of ik morgen nog kan starten.” (belga)

Moet er nog water zijn?

Stormweer aan de kust en wateroverlast op verschillende plaatsen. Met negen regendagen in de eerste twee weken, temperaturen onder het gemiddelde en geen beterschap in zicht dreigt augustus een bijzonder sombere maand te worden. In de eerste helft van augustus viel er 113 liter neerslag per m2. Volgens weerman Frank Deboosere is dat nog geen record, “maar wel al 50 procent meer neerslag dan normaal.”
De hevige regenbuien zorgden de afgelopen dagen voor heel wat wateroverlast. Het onweer van zondagavond richtte vooral aan de Oostkust schade aan, waar zowel Heist als Knokke te kampen kregen met ondergelopen kelders en straten. Zelfs de dag nadien kwam de brandweer nog handen te kort om het water weg te pompen.
De regenzone trok daarna richting provincie Antwerpen, waar de brandweerkorpsen van Deurne, Wilrijk, Hoboken, Zwijndrecht tientallen oproepen kregen over ondergelopen straten en woningen. Verscheidene kruispunten stonden blank en de Tijsmanstunnel in de Antwerpse haven werd een tijdje afgesloten. Zelfs de pas aangelegde riolering in Willebroek kon de watermassa niet slikken.
Dichter bij huis zette een felle stortbui maandagavond de E313 ter hoogte van Herentals-Industrie blank. De brandweer moest de E313 ter hoogte van Henco rond 20.15 uur zelfs even afsluiten om het overtollige water weg te kunnen pompen. In Mol tenslotte brak de Netedijk op drie plaatsen.
De voorspellingen voor de volgende dagen zien er niet echt schitterend uit. Na het optrekken van nevel, mist of lage wolken is er woensdag af en toe zon maar vooral 's middags ontstaan weer enkele buien, eventueel met onweer. De wind waait zwak uit het zuiden. Het kwik haalt maximaal 18 graden in Hoog Belgie en 21 graden elders. In de Kempen is plaatselijk 23 graden mogelijk. Van donderdag tot en met zondag schijnt nu en dan de zon, maar er komen ook buien voor, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur schommelt rond 22 graden. (belga)

maandag 14 augustus 2006

Parkfeesten nieuwe stijl

Voor het eerst in zijn korte bestaan zijn de Parkfeesten niet uitgeregend. We zagen achteraf dan ook alleen maar glunderende gezichten bij de organisatie. En ook over de opkomst kan men best tevreden zijn: rijkswachtersgewijs telden wij zo’n 250 koppen. Toch zal men voor de volgende editie moeten beslissen welke koers men met de Parkfeesten wil gaan varen: die van een écht muziekfestival of die van ‘het grootste terras van Huirtuit’.
Muzikaal zat het gisteren bij de derde editie alvast snor. De covers van The Deaf Nun en Tush gingen er als zoete broodjes in, althans bij het muziekminnend gedeelte van het publiek. Wel jammer dat er z’n grote afstand was tussen het podium en datzelfde publiek. Pas bij het optreden van The Deaf Nun zetten enkele jongeren de eerste schuchtere stapjes richting podium. Toen het de beurt was aan slotact Tush stond het stukje gras vóór het podium aardig gevuld. En dat maakt optreden een pak aangenamer!
De optredens dan. Over InVoice kunnen we kort zijn: ik zat op dat moment nog in bad en kan er bijgevolg niets zinnings over neerschrijven. Iets na 20 uur was het dan de beurt aan The Deaf Nun. De groep van Kristof en Jasper Van Proeyen grasduint vooral in de playlist van StuBru en dat boezemt blijkbaar toch een beetje angst in. Hoe verklaar je anders het feit dat de presentator van dienst het achteraf nodig vond, om het publiek bijna te smeken toch maar te blijven, want “straks komen er bekendere nummers.” Deze veertigplusser kende nochtans elk nummer waarmee The Deaf Nun het grasplein achter de kerk bezwangerde en noteerde genietbare versies van onder andere: ‘Fire, Water, Burn’ (Bloodhound Gang),
‘Song 2’ (Blur), ‘Any Minute Now’ (Soulwax), ‘I Fought The Law’ (The Clash-versie van The Crickets-original), ‘Are You Gonna Be My Girl?’ (Jet), ‘I Like The Way’ (Bodyrockers), ‘Easy’ (Commodores op z’n Faith No More’s), ‘Everyday I Love You Less And Less’ (Kaiser Chiefs), ‘Killing In The Name’ (Rage Against The Machine) en het haast onvermijdelijke ‘Seven Nation Army’ (The White Stripes).
Tush, één van de muzikale alter-ego’s van Jo Witvrouwen, had het dan weer meer begrepen op de jaren zeventig, ook al waren hier de jaren tachtig en negentig nooit ver weg. ‘Does Your Mother Know’ (ABBA), ‘Non, Non, Rien N’a Changé’ (Les Poppys), ‘The Opera’ (Dizzy Man's Band) en ‘Lichtjes Van De Schelde’ (Bobbejaan Schoepen “mè ne vetharde rocksound d’eronder”) gingen hand in hand met ‘Creep’ (Radiohead), ‘Hard To Handle’ (Otis Redding ontmoet The Black Crowes), ‘Radar Love’ (Golden Earring), ‘Saturday Night’ (Herman Brood & His Wild Romance), ‘Hush’ (Billy Joe Royal), ‘Mercedes Benz’ (Janis Joplin), ‘Rocking All Over The World’ (John Fogerty), ‘Bro Hymn’ (Pennywise), ‘Iedereen Is Van De Wereld’ (The Scene) en ‘Smoke On The Water’ (Deep Purple).
In 1994 schreven wij in het eerste nummer van De Nieuwe Schakel, en dat naar aanleiding van een rockshop die toen werd georganiseerd in het jeugdhuis, het volgende: “Voor hen die het nog niet wisten: de Jo kàn zingen en straalt iets ongrijpbaars uit op een podium. Naar de reacties in de zaal te horen heeft hij zelfs al een fanclub.” We zijn nu twaalf jaar later: de Jo kan nog altijd zingen en zijn fanclub is gegroeid!

Wim Veris opnieuw wereldkampioen

Wim Veris heeft op 6 augustus 2006 in Bonheiden zijn wereldtitel bij de cyclosportieven verlengd. Deze verse titel verplicht Wim om er nog minstens een jaar bij te doen. Dit officieuze wereldkampioenschap voor vrije renners wordt elk jaar op de eerste zondag in augustus georgniseerd door het ICF (International Cycling Federation).
Eerder dit jaar beklom Wim Veris nog vier keer de Ventoux, maar als we hem op z’n woord mogen geloven, is dàt hoofdstuk wél definitief afgesloten. “Het wordt alsmaar moeilijker om te recupereren”, beseft hij. “Als je alle stages en trainingen meerekent, ben je er ook meer dan een half jaar mee bezig.”

UITSLAG (cat. 50 tot 59 jaar - 65,7 km): 1. Wim Veris, 2. Jan Van Hove, 3. Wim De Wael (Ned.), 4. Peter Van Der Geest (Ned.), 5. Tom Wilson (GB). De volledige uitslag van het wereldkamioenschap vind je op de webstek van de Wielerbond voor Aangesloten Openbare Diensten. Breng ook eens een bezoekje aan De Wielergazet.

zaterdag 12 augustus 2006

Onbekenden aan de haal met kassa

Bij kledingzaak R&C Outlet Fashion in de Jodenstraat hebben dieven in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De onbekenden gingen er met de kassa vandoor. Daarin stak zo’n 500 euro.
Voorlopig tast de politie nog in het duister, maar mogelijk kunnen opgenomen videobeelden helpen bij het identificeren van de daders. Die forceerden rond 4 uur ’s morgens de voordeur van de winkel. “Daarop ging het alarm onmiddellijk af, maar vooraleer de politie ter plaatse kon zijn, waren de dieven alweer weg”, zegt zaakvoerder Ronny Clé, die zelf even verop woont, vandaag in Het Laatste Nieuws. “Gelukkig was het de dieven enkel om het geld te doen en lieten ze alle kleding hangen. Hoe dan ook is dit een tegenvaller, zeker als je weet dat onze winkel nog maar een maand open is.”

woensdag 9 augustus 2006

Joggen voor beginners en gevorderden

Na het grote succes van vorige edities wordt er opnieuw een cursus ‘Joggen voor beginners en gevorderden’ ingericht. De traditionele infovergaderingen, met aansluitend mogelijkheid tot inschrijven en de start van de cursus aan de atletiekpiste van het sportcomplex ’t Kapelleke, gaan door op maandag 18 september 2006 om 19.00 uur (avondcursus) en woensdag 20 september 2006 om 9.30 uur (ochtendcursus).
Alle daarop volgende lessen starten iedere maandag en woensdag op het bovenvermelde tijdstip. De inrichters bieden ook de mogelijkheid tot bijkomende begeleiding tijdens de clubtrainingen en dit zonder extra kost. De prijs bedraagt 20 € voor 10 weken.
De lessen worden gegeven door gediplomeerde jogbegeleiders en gediplomeerde trainers. Zij werken met 10-wekenschema’s die reeds door honderden met succes werden afgewerkt. Er wordt opnieuw in verschillende groepen gewerkt:
  • beginners : van 0 naar 5 km in 10 weken
    voorwaarde : geen voorwaarde, van nul beginnen, gezond willen bewegen
  • gevorderden : van 5 naar 10 km in 10 weken
    voorwaarde: 30’ kunnen joggen op eigen tempo
  • vervolmaking : van 10 naar 15 km in 10 weken
    voorwaarde: 60’ kunnen joggen op eigen tempo.

Voor meer informatie en de mogelijkheid tot voorinschrijving, verwijzen we je graag door naar de webstek van AC Herenthout.
Contactpersonen: Jef Van Herck (014-51 30 24 of e-post), Annik Dom (0478-29 40 06 of e-post) en Michel Nicasi (014-50 12 27 of e-post.
Deze cursus wordt u aangeboden door de Sportdiensten van de gemeenten Grobbendonk en Herenthout en de Herenthoutse Atletiekclub in samenwerking met CM-fit.

dinsdag 8 augustus 2006

Parkfeesten 2006

De Parkfeesten gaan dan toch gewoon door. Op het programma staan optredens van InVoice (18.30 - 19.30 u.), The Deaf Nun (20.00 - 21.00 u.) en Tush (21.30 - 23.30 u.). Voor de muzikale omlijsting wordt beroep gedaan op Radio RL. Afspraak nu zondag 13 augustus 2006 in het park achter de Sint-Pieter-en-Pauluskerk.
Spijtig genoeg heeft de organisatie, door enkel covergroepen te programmeren, gekozen voor de gemakkelijkste weg. Waarom geen plaatsje vrijhouden voor een groep die ook eigen nummers brengt? En dan denken wij spontaan aan Consanguinity, de groep van de broers Tom en Raf Roothooft en hun neef Matthias. Het toeval wil nu dat Consanguinity tijdens de braderij in Herenthout een openluchtconcert geeft. Het optreden vindt plaats op 20 augustus 2006 op het grasplein vóór de lokalen van BSGO ‘t Klavertje in de Vonckstraat. Als het weer tegenzit, wordt er opgetreden in de tent. Be there or be square!

maandag 7 augustus 2006

Stefaan Laenen pakt opnieuw publieksprijs in Oostende

Stefaan Laenen heeft gisteren op het Open Belgisch kampioenschap ‘Levende standbeelden’ in Oostende, de publieksprijs en de bijhorende 250 euro gewonnen. Laenen haalde het met ‘Verpozing’ (een man die uitrust op een bankje, nvdr), een act die vorig jaar ook al goed was voor de publieksprijs.
“Heel content mee”, zegt Stefaan vandaag in Gazet Van Antwerpen. “Op meer mocht ik niet hopen, want daarvoor moet je een nieuwe act hebben en ik had nog hetzelfde kostuum als vorig jaar.” Stefaan doet deze straatacts al sinds zijn 16de en trad eerder al op als farao, zonnekoning en koning. “Maar nu ben ik 24 en ga ik stoppen. Je doet het niet voor het geld, maar toch: sinds de euro is het veel minder interessant. Vroeger kreeg je 20 frank, nu 20 cent”, besluit hij.
Om deel te nemen aan zo’n kampioenschap moet de kandidaat aan een aantal voorwaarden voldoen. Op Toerisme Oostende wordt één en ander uit de doeken gedaan: “De levende standbeelden moeten er origineel uitzien met behulp van schmink, kostuums en attributen. De act mag alleen of met meerdere personen opgevoerd worden. Het levende standbeeld moet echt kunnen stilstaan, maar mag nu en dan van houding veranderen. Het belangrijkste element van het kampioenschap is dat de deelnemers er echt uitzien en acteren als een standbeeld.”
De levende standbeelden stonden afgelopen zondagmiddag van 12.30 tot 17.00 uur verspreid over het Louisakwartier. De kandidaten moesten afwisselend ½ uur optreden (stilstaan) en ½ uur pauzeren en werden beoordeeld door een deskundige jury, die onder meer bestond uit tweevoudig Belgisch kampioen Jeroen Vendel en voormalig pantominespeler Thierry Kock.
De wedstrijd werd overigens gewonnen door de Nederlandse Noa Verzijde als ‘Femina Terra’. Amper negen van de twintig kandidaten kwamen trouwens uit België. Winnie Haentjes werd uiteindelijk tot Belgisch kampioen gekroond met haar creatie ‘Vrouw anno 1200’. De Herentalse Kempen waren trouwens goed vertegenwoordigd: naast Stefaan deed ook ene Kris Verbraeken uit Nijlen mee als bouwvakker.

dinsdag 1 augustus 2006

Open Monumentendag ‘Import//Export’

Open Monumentendag wil het publiek van dichtbij laten kennismaken met het onroerend erfgoed, door monumenten, landschappen en archeologische sites één dag per jaar gratis open te stellen voor het publiek. De achterliggende gedachte is sensibilisering en daardoor versterking van de solidariteit rond de zorg voor ons onroerend erfgoed.
Het thema van Open Monumentendag 2006 op 10 september is ‘Import//Export’. Daarbij gaat het niet alleen over het aanwijzen van de vreemde of uitheemse invloeden in onze gebouwen en landschappen. Even boeiend is het verhaal achter die invloeden. Hoe kwamen ze hier terecht en vermengden ze zich met het lokale of handhaafden ze juist hun uitheems of internationaal karakter? Wat was de bijdrage van onze voorouders aan die wereldwijde wisselwerking?
Deze Open Monumentendag gaat vooral over het avontuur van interactie, over de culturele, sociale, economische, technische en ideologische achtergronden waartegen die grenzeloze inspiratie zich aftekende.

Het Monumentenmagazine met daarin het hele programma wordt vanaf half augustus gratis verspreid via o.a. de Toeristische Diensten, de VVV’s, bibliotheken en Standaard Boekhandels. Online vind je het volledige Open Monumentendag Programma terug op de webstek van de Open Monumentendag Vlaanderen.

INFO Coördinatiecentrum Open Monumentendag Vlaanderen, Erfgoedhuis Den Wolsack, Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen, (tel.: 03-212 29 55, fax: 03 212 29 56 of e-post)