vrijdag 22 juli 2011

Chirokermis verzet 860 kg mosselen

Chiro Herenthout kan terugblikken op een geslaagd kermisweekend. Maar liefst 800 kg lekkere goudbruin gebakken fritjes en 860 kg verse mosselen werden verzet. “Het weer liet ons af en toe in de steek. Maar wij kijken alvast uit naar Chirokermis 2012!”, aldus Sander Ooms.

Over de zomerse quiz op vrijdag en het afsluitend optreden van Table 4 op zondag kon je hier al lezen. Maar er was meer. Ondanks het minder goede weer namen op zaterdag ongeveer 80 fietsers deel aan de eerste editie van ‘Fiets zonder grenzen’. “Hopelijk kunnen we volgend jaar rekenen op de zon, en dan zijn we ervan overtuigd dat we weer vele sportievelingen kunnen verwachten”, maakt Ooms zich sterk. Nancy Vets ging uiteindelijk met een gloednieuwe fiets onder de arm naar huis, met dank aan sponsor Jos Peeters (Ter Heide).
VC de Leeuwen wonnen op zondag het geslaagde volleybaltornooi. Liefst 20 ploegen tekenden present. “Het werd een sportieve namiddag, waarbij de regen de ploegen niet van hun melk bracht. De competitie was ongezien spannend, het niveau van de ploegen was van gelijke kracht!”
Jammer genoeg loopt niet iedereen hoog op met het knappe werk van de Chirojongens en -meisjes. Een buurtbewoonster met een Antwerps accent belde zaterdag tot drie keer toe om te klagen dat het geluid te hard stond. “Als ik nu nog één keer moet bellen, stuur ik die in hun blauw pakske”, dreigde ze. Andere buurtbewoners gunnen de Chirojongens en -meisje hun kermis wel. “Je weet dat het één keer per jaar Chirokermis is”, klinkt het. “Als je er niet tegen kunt, moet je die dagen maar op weekend gaan!”
Ook met Lose Control in april kreeg Chiro Herenthout af te rekenen met klachten. Er werd zelfs een pv opgesteld voor geluidsoverlast. Een meting werd evenwel niet uitgevoerd. De politie-inspecteur die het pv opstelde, wacht ongetwijfeld een carrière als stand-upcomedian. “Mijn ingewanden bewogen in mijn lichaam en mijn broekspijpen wapperden langs mijn benen”, schreef hij. Twee VB’s (Volwassen Begeleiding) en twee hoofdleiders moeten nu een cursus volgen. De Chiro riskeert naar verluidt ook een boete van om en bij de 300 euro.

Geen opmerkingen: